Green Ambassadors van EnTranCe ontvangen SDG-speldje

Op vrijdag 5 november ontvingen drie van onze EnTranCe-collega's (Wim Elving, Sip Sixma en Mathilde van Dijk) de titel Duurzaam Rolmodel, plus het prachtige SDG-speldje voor hun inzet in duurzame projecten en het uitdragen van hun inzet voor een betere wereld. Wij feliciteren onze collega's met deze mooie titel! Ook Nejla Karabulut, afstudeerbegeleider vanuit SCMI, kreeg het speldje.

Antoinette Bos, lid van het Green Team van de Hanzehogeschool Groningen, reikte de speldjes uit.

Waarom dit speldje?
Elke medewerker een #duurzaam #rolmodel; daar streven we naar op de Hanzehogeschool! Een aantal jaar geleden hebben wij ons gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dit zijn 17 doelen van de Verenigde Naties (VN) om van de wereld een betere plek te maken in 2030 voor mens, dier en planeet.

Om deze focus niet uit het oog te verliezen, werkten we in 2017 samen met het Het Financieele Dagblad (FD), BNR Nieuwsradio, ENGIE en SUEZ aan het project The Green Quest: een zoektocht naar onze duurzaamheidsambities. Hoe kunnen we onze hogeschool (nog) verder verduurzamen? De doelstellingen die hier uit voortvloeiden voor 2025:

– Onze eigen gaskraan (Hanzehogeschool) op 0;
– 0% restafval;
– Elke afgestudeerde student een duurzame ambassadeur;
– Elke medewerker een duurzaam & gezond rolmodel voor studenten

Hier blijven wij ons als Hanzehogeschool en EnTranCe – Centre of Expertise Energy, hard voor maken.

Foto: v.l.n.r. docent communicatie Sip Sixma, docent master International Communication, Nejla Karabulut, senior docent-onderzoeker Mathilde van Dijk, lector Wim Elving, Green Team-lid Antoinette Bos en dean Kuneke Schraagen.

Taal selecteren: