Livestream vanaf EnTranCe

New Energy Forum

Stap op 24 juni in de wereld van morgen! Tijdens dit online festival nemen Hive.Mobility, EnTranCe en New Energy Coalition je mee in de slimme, nieuwe wereld van duurzame mobiliteit en energietransitie. Dit onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Diederik Jekel.

New Energy Forum: een hybride festival als opvolger van het TransFuture-festival. We organiseren deze middag over de toekomst van de energietransitie en duurzame mobiliteit met partners Hive.Mobility en New Energy Coalition. Het event vindt plaats op het EnTranCe-terrein, en zal live worden gestreamd via de website www.newenergyforum.nl. Waar we op focussen: waar staan we nu, van welke nieuwe innovaties moet je op de hoogte zijn en hoe goed zijn we op weg met de energietransitie! Thema van de gehele middag is: Step into the future of mobility and energy.

Programma

Reinier van den Berg geeft een pakkende keynote: deze meteoroloog, tornadojager en ondernemer in clean technology laat zien hoe klimaat en de energietransitie samenhangen. Hij houdt ons op confronterende wijze een spiegel voor: vullen we de transitie anno 2021 goed in, of moeten we de koers nog wijzigen?

Ook Tim Houter, co-founder en CEO van Hardt Hyperloop, zal een inspirerende keynote geven over het ontstaan van de hyperloop, hoe het de toekomst van mobiliteit zal veranderen en wat het ons gaat brengen op vlak van duurzaamheid, economie en maatschappij. Tim maakte in 2017 deel uit van het winnende Delft Hyperloop team in de internationale hyperloopcompetitie uitgeschreven door Elon Musk. Nu werkt hij met Hardt aan het eerste Europese testcentrum in Groningen. Verder zullen experts, hoogleraren, lectoren, onderzoekers, bedrijven en studenten prikkelen je geest over onze veranderende wereld: waterstof raceboten, autonoom vliegende drones en voertuigen die bewegen op groene waterstof of zonne-energie.

Stel zelf je middag samen

We kijken naar slimme energiesteden van de toekomst en de rol van de burger in de transitie. Vanaf het EnTranCe-terrein streamen we spectaculaire demonstraties, reportages, studenten pitchen hun onderzoeken, partners laten hun impact zien in de transitie en er zijn meerdere actuele debatten te volgen. De waterstofboot van het studententeam van het Alfa- en Noorderpoort College komt in de vijver te liggen en wordt gedoopt door Joos Ockels, weduwe van Wubbo Ockels. Hier kun jij online bij zijn: je stelt zelf je programma samen, zodat je niets mist binnen jouw interessegebied. Met het programma willen we laten zien dat we in de regio vooroplopen als het gaat om energietransitie en slimme en duurzame mobiliteit en eenieder inspireren om mee te doen in de transitie en met elkaar samen te werken.

Bekijk het hele programma op www.newenergyforum.nl/programma en meld je aan!

Taal selecteren: