Energy Barn, Zernikelaan 17

Symposium systeemintegratie | voorprogramma lectorinstallatie Marten van der Laan

Voorafgaand aan de lectorinstallatie van lector Marten van der Laan (Systeemintegratie in de energietransitie) wordt een mini-symposium gehouden in de Energy Barn. Verschillende ondernemers komen aan het woord over hun bijdrage aan systeemintegratie in de energietransitie.

Voorprogramma voor de lectorinstallatie van Marten van der Laan | lector Systeemintegratie in de energietransitie

Kijk hier live mee:

Een lector heeft als opdracht om het praktijkonderzoek op het hbo vorm te geven en daarbij een brug te slaan tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk. De vraagstukken moeten uit de praktijk afkomstig zijn. Hoe kun je deze vragen nu beter achterhalen, dan door de beroepspraktijk aan het woord te laten? In dit mini-symposium over systeemintegratie zullen drie ondernemers vertellen hoe zij met hun bedrijf bijdragen aan de energietransitie, hoe hun business model in elkaar zit en welke praktijkvragen zij hebben voor onderzoekers.
We starten het symposium met een korte inleiding van Jan-jaap Aué, directeur van EnTranCe | Centre of Expertise Energy over praktijkonderzoek, het belang hiervan voor het hbo en de rol van het CoE Energy in dit praktijkonderzoek.

Gastsprekers:

Vincent Ruijter | iwell

Onze visie is: schone en betaalbare energie voor iedereen; één van de grootste uitdagingen van onze tijd. De energietransitie smeekt om verandering. Daarom voeren vele partijen eindeloze gesprekken over hoe het anders kan en móet. Maar dit kost allemaal zoveel tijd…Wij doen het anders! Wij versnellen de energietransitie en bouwen vandaag aan de energievoorziening van morgen. Samen maken we de wereld mooier. Duurzamer, schoner en groener. Met onze slimme batterijen zetten wij vandaag al stappen op weg naar een mooiere wereld. Waar wacht jij nog op?

Vincent Ruijter is directeur en mede oprichter van iwell. Vincent is verantwoordelijk voor de Sales binnen iwell en werkt elke dag om het energiesysteem te verslimmen met batterijopslag. Vincent heeft gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en is werkzaam geweest bij een drinkwaterbedrijf en software consultancy bedrijf en is gaan ondernemen om meer impact te maken en de energietransitie te versnellen.

 

Jorg van Heesbeen | Jedlix

Jedlix ontwikkelt en exploiteert een platform om het laden en ontladen van elektrische voertuigen te optimaliseren en hun inpassing in het elektriciteitsnet op grote schaal te faciliteren. Hiermee is het mogelijk om de totale eigendomskosten van elektrische voertuigen te verlagen, de flexibiliteit van hun laadproces op energie- en balanceringsmarkten te gelde te maken en het gebruik van hernieuwbare energie te optimaliseren.

Jorg van Heesbeen is CBO en medeoprichter van Jedlix. Binnen de organisatie is Jorg verantwoordelijk voor afspraken met mobiliteits- en energiepartners om het platform internationaal te laten groeien. Voordat hij Jedlix oprichtte, werkte Jorg in energiehandel en demand side management voor Eneco, Autogrid Systems en Quby in zowel Nederland als Silicon Valley. Jorg heeft een MSc-graad in Energy Innovation Management van een gecombineerd programma aan de Universiteit Utrecht en Columbia University.

 

Dominique Doedens | Escozon

Escozon is een ondernemerscoöperatie voor het initiëren en coördineren van duurzame en innovatieve projecten voor opwekking van energie en opslag. Vanaf 2012 is Escozon bezig met het ontwikkelen en realiseren van duurzame projecten met lokaal eigenaarschap en leveren hierbij een bijdrage aan de energietransitie. Onze missie is het ondersteunen van lokale en regionale energiecoöperaties vanaf het eerste idee tot het in gebruik nemen van de installatie. Belangrijke factor is flexibiliteit en innovatieve opslag. BSP’er voor TenneT en ontwikkelen van coöperatieve aggregator zijn daar gevolgen van. Ons doel is een bijdragen aan lokale energiemarkt waar opwek en gebruik zoveel mogelijk samenkomen.

Dominique Doedens is medeoprichter en bestuurder van Escozon. Na een agrarische opleiding met internationale handel en vier jaren in de Caraïben gesetteld in het Sallandse dorp Heeten. Als zelfstandige werkt hij met een grote drive aan projecten met maatschappelijke en sociale impact, ook binnen het thema duurzaamheid.

Programma

13:45 inloop
14:00 welkomstwoord door lector
14:05 praktijkonderzoek (Jan-Jaap Aué, directeur EnTranCe | Centre of Expertise Energy)
14:15 spreker 1: iwell – Vincent Ruijter
14:35 spreker 2: Jedlix – Jorg van Heesbeen
14:55 spreker 3: Escozon – Dominique Doedens
15:15 afsluiting
15:20 pauze
16:00 start officiële programma lectorinstallatie

De lectorinstallatie en/of het symposium online bijwonen kan via onze livestream:  http://tiny.cc/martenvanderlaan

Taal selecteren: