Online

Energy Academy Webinar | Kijken in een kerncentrale

Kernenergie blijkt een nuttige technologie om het broeikaseffect tegen te gaan. Maar kernenergie staat bekend om zijn vermogen om meningen te verdelen.

Voorstanders beschouwen kernenergie als veilig, duurzaam en noodzakelijk om klimaatverandering tegen te gaan. Tegenstanders vinden de technologie overbodig en fundamenteel onveilig: vanwege het radioactief afval en de kans op ernstige ongelukken, zoals in Fukushima na de aardbeving in Japan. Hoe denk jij erover? Laat je mening horen tijdens de virtuele tour in de kerncentrale!

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 6 oktober 2020
  • Tijd: 15:00 – 16:00 uur
  • Schrijf je nu in en vind meer informatie via de evenementenpagina van de Energy Academy.

Energy Academy-evenementen
Energy Academy organiseert minimaal 20 lezingen, masterclasses, excursies, symposia of debatten per jaar. Deze evenementen worden Energy Academy Learning Activities genoemd en gaan allemaal over onderwerpen die verband houden met de energietransitie. Wil je deelnemen aan andere evenementen? Kijk op de Energy Academy-website.

Start je energiecarrière en behaal je Energy Academy-certificaat
Je kunt je energiecarrière een vliegende start geven door het Energy Academy-certificaat te behalen! Het Certificaat laat zien dat je in staat bent om met een slimme interdisciplinaire blik naar de energietransitie te kijken. Voor dit certificaat moet je 30 ECTS behalen aan interdisciplinaire energiestudies en moet je 10 energie-leeractiviteiten voltooien. Haal nu je certificaat!

Taal selecteren: