Live stream

Barn Talk | Vakonderwijs als sleutel voor de energietransitie: opleiden, opleiden, opleiden!

Waar halen we die tienduizenden, goed opgeleide professionals vandaan die we nodig hebben voor de energietransitie?

De ene na de andere krantenkop verschijnt over het gebrek aan vakmensen voor de energietransitie. Dit remt de transitie maar hoe train je de mensen voor banen die zo razendsnel veranderen? Kunnen we mensen met meer afstand tot de arbeidsmarkt hier goed bij betrekken? Bij EnTranCe komen studenten al vroeg in hun opleiding met de energiewereld in aanraking, hoe kunnen we dit nog beter faciliteren? Tijdens deze Barn Talk bespreken we wat we moeten doen om de energietransitie niet te laten afremmen.

Samenwerking

Vijf professionals bespreken hoe meer regionale samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid ervoor kan zorgen dat onze jonge professionals beter opgeleid worden. Gastspreker Marieke Abbink, directeur New Energy Coalition geeft een presentatie over de mogelijkheden die zij ziet. Het panel is samengesteld met vrouwen uit het VIEN netwerk ‘Vrouwen in Energie Noord-Nederland’. Zij zullen een debat voeren over de belangrijkste vraagstukken onder leiding van gespreksleider Marcel Koenis.

Details Barn Talk

De Barn Talk is op 4 november van 16:00 tot 17:30. Het volgen van de Barn Talk kan via de live stream button hieronder. Als digitale deelnemer heb je de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen. Indien er tijd en ruimte voor is zullen de vragen live beantwoord worden.

Gastspreker

Marieke Abbink
Directeur New Energy Coalition

Gespreksleider

Marcel Koenis
Business development directeur EnTranCe – Centre of Expertise Energy

Panellid

Nienke Homan
Gedeputeerde energie Provincie Groningen

Panellid

Anja Hulshof
Programmamanager Energy College

Panellid

Ans Assies
Programmamanager Energieonderwijs EnTranCe

Panellid

Helmie Botter
Manager Commerce & Regulation Gasunie Transport Services

Taal selecteren: