EnergyBarn

Barn Talk | Helga van Leur – Onze stormachtige wereld: Klimaatverandering, energietransitie en corona!

Klimaatverandering en de energietransitie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het helpt en versterkt elkaar, de energietransitie als oplossing voor vele klimaatproblemen en het klimaat als aanjager en noodzaak voor duurzame oplossingen. Op woensdag 2 september gaat Helga van Leur, een van de bekendste weervrouwen van Nederland, het gesprek met ons aan over klimaatverandering, de energietransitie en de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Is er iets wat corona ons kan leren als het gaat om klimaatverandering?

In verband met de coronamaatregelen is er een gelimiteerd bezoekers aantal. Aanmelden voor de EnergyBarn kan niet meer. Je kan de Barn Talk volgen via onze LIVE STREAM. Via onderstaande button kunt u de live stream t.z.t. openen.
Naderhand is de Barn Talk niet terug te kijken en zal niet worden geplaatst op een van onze videokanalen. 

Dat de wereld onvoorspelbaar is, dat hebben we dit jaar aan den lijve ondervonden. Ineens was daar de Corona-crisis en moesten alle zeilen worden bijgezet. Intussen lopen andere grote wereldbedreigingen, zoals klimaatverandering, gewoon door. Wat leert de actie en reactie rondom Corona ons? En hoe kunnen we dat in het klimaatdebat en in de energietransitie benutten? Ons brein wil eerst de urgentie voelen. Maar als dat niet direct voor onze neus gebeurt of we vinden dat we er teveel moeite voor moeten doen, hoe komen we dan wel in beweging om ook op de langere termijn de onzekerheden te minimaliseren? Genoeg denkvoer voor een stormachtig debat!

Aan het debat met Helga zullen deelnemen:

  • Roy Bonnema – masterstudent bij de Hanzehogeschool Groningen op het gebied van energietransitie.
  • Willem Biesheuvel is van het bedrijf Groenleven
  • Floris Boogaard is lector klimaatadaptatie in de stedelijke omgeving

Wie is Helga van Leur?

Helga studeerde aan de Wageningen Universiteit met studierichting Bodem, Water en Atmosfeer. Zij kwam in 1994 via een stage terecht bij Meteo Consult en is sindsdien werkzaam als mediameteoroloog. Na een marketingopleiding besloot Helga als zelfstandige verder te gaan.

Foto credits: © Gerard de Haan

In april 1997 begon zij als weervrouw voor de televisiezenders van RTL. Daarnaast is ze zich gaan verdiepen in ons brein en de psychologie om inzicht te krijgen in ons gedrag en de communicatie over onderwerpen zoals klimaatverandering en duurzaamheid. Eind juni 2017 stopte ze na 20 jaar met het presenteren van het dagelijkse weerbericht. Helga gaat als ambassadeur klimaat en duurzaamheid verder met haar passie in de communicatie over weer(extremen), klimaat(verandering), duurzaamheid en gedrag.

Helga is onder andere ambassadeur van Het Rode Kruis voor Extreem Weer en was ambassadeur voor het internationale milieukeur Planet Proof. Sinds een aantal jaar heeft Helga van Leur vanwege haar betrokkenheid en grote bereik een notering in De Duurzame Top 100 van Trouw. Voor de uitwisseling van kennis over lokale effecten van extreem weer en klimaat is zij actief in een internationaal netwerk van weerpresentatoren.

Helga van Leur is meermaals bekroond vanwege haar spontane en toegankelijke manier van presenteren. Met haar wetenschappelijke achtergrond combineert zij inhoud met humor en spreekt mensen aan in haar optredens. Als ambassadeur in weer(extremen), klimaat(verandering), duurzaamheid en gedrag weet zij passievol complexe onderwerpen begrijpelijk te maken, urgentie over te brengen en een positief handelingsperspectief te bieden.

Details Barn Talk

Woensdag 2 september 2020
16:15 – 17:15
EnergyBarn, EnTranCe

Taal selecteren: