EnergyBarn, Groningen

Barn Talk met Ruud Koornstra

Op woensdag 1 september trappen we het nieuwe seizoen af met een Barn Talk over de mogelijkheden die er zijn om van de wereld (weer) een paradijs te maken met behulp van de energietransitie. Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer in hart en nieren en nationaal energiecommissaris, zal deze middag vertellen over zijn documentaire 'Het paradijs op aarde begint in Nederland': een rondgang (samen met zijn dochter) langs duurzame innovaties in Nederland die ons laten zien hoe snel er in ons kleine land ingesprongen wordt op het energievraagstuk. En dat er genoeg ideeën en innovaties op de plank liggen om een samenleving zonder schaarste te creëren. De sleutel ligt volgens Koornstra in een duurzame energietransitie.

Bekijk op YouTube ook vast de film (Het Paradijs op Aarde begint in Nederland)

We gaan in debat met onze tafelgasten over of Nederland alle wonderen in handen heeft om wereldkampioen duurzaamheid te worden en hoe dit ‘product’ wereldwijd verkocht zou kunnen worden. Is het haalbaar? Wat is er dan nodig en hoe gaan we dit samen bereiken? De uitzending start om 16:15 uur.

Tafelgasten:
Ruud Koornstra (duurzaam ondernemer/nationaal energiecommissaris/Code Oranje)
Riko Kruit (EVolitfy)
Marcel Koenis (gespreksleider/business developer EnTranCe)
Ben Cappelle (Clean Tech Aviation BV)
Niels Schenk (BioBTX)

 

Ruud Koornstra

Zelf stond Koornstra aan de wieg van tal van duurzame innovaties en bedrijven en werd onder meer bekend met de LED-lamp. Hij gelooft er heilig in dat we aan de vooravond staan van grootse oplossingen voor onze grote wereldproblemen, en dat ondernemers hier een belangrijke rol in spelen. Tijdens de Barn Talk gaat hij in debat met een aantal startende ondernemers uit deze sector om te laten zien wat hun bijdrage is.

 

Meld je hier aan voor de Barn Talk van 1 september in de Energy Barn op EnTranCe (Groningen):

(* in verband met de geldende corona-richtlijnen kunnen wij momenteel maximaal 30 gasten ontvangen in de  Energy Barn. Bij een teveel aan aanmeldingen vragen wij u vanuit huis/kantoor online mee te kijken via onze livestream. Mocht dit nodig zijn, ontvangt u van ons een mail)

Wil je de uitzending terugkijken?

 

Taal selecteren: