EnergyBarn - EnTranCe

Barn Talk | Marcel Galjee: Unieke kans voor Nederland: waterstof het duurzame en circulaire molecuul

Naast de transitie van grijze naar groene elektriciteit ligt er nog een grotere uitdaging op ons te wachten: het verduurzamen van de moleculen wereld. Met name voor de producten die we elke dag gebruiken, zoals plastic en glas.

Deze worden nu nog vooral geproduceerd op basis van fossiele grondstoffen. Voor de verduurzaming hiervan zijn nog niet alle oplossingen gevonden maar Nederland heeft wel een fantastische uitgangspositie. Tijdens de Barn Talk op woensdag 4 maart gaat Marcel Galjee, Vice President & Managing Director Energy & New Business binnen Nouryon Industrial Chemicals, dieper in op de mogelijkheden en kansen voor deze verduurzaming. Uiteraard met veel ruimte voor debat en vragen vanuit het publiek.

De wereld van de elektronen, daar lag de focus op de afgelopen jaren wat betreft de energietransitie. Nouryon stelt echter dat dit het makkelijke deel is van de transitie. We weten grotendeels welke oplossingen we nodig hebben, namelijk meer wind op land en offshore plus zonne-energie. Om de doelstellingen te halen die we globaal afgesproken hebben voor 2030 en 2050, is de uitdaging om de moleculenwereld te verduurzamen groter. Hiervoor staat een ding vast: Nederland heeft een fantastische uitgangspositie om in deze nieuwe economie een grote rol te spelen, nieuwe samenwerkingen zijn nodig en waterstof zal in deze transitie een belangrijke rol gaan spelen. Alle details hierover weten? Kom dan naar de Barn Talk op woensdag 4 maart in de EnergyBarn.

Wie is Marcel Galjee

Marcel Galjee, is Vice President & Managing Director Energy & New Business binnen Nouryon Industrial Chemicals. Nouryon is een globaal opererend specialty chemicals bedrijf met 10.000 medewerkers en is wereldwijd actief in 80 landen.

Binnen Nouryon Industrial Chemicals is het Energy & New Business team verantwoordelijk voor het managen van de energie en utiliteiten portfolio. Daarnaast wordt tegelijkertijd een nieuwe business opgebouwd op het gebied van groene waterstof en circulaire carbon. Het team initieert en ontwikkelt actief kansen in de elektrochemie, circulaire en waterstofeconomie, resulterend in een sterke internationale projectontwikkelingsportfolio.

Voorafgaand aan zijn huidige rol, is Marcel werkzaam geweest bij PwC als internationaal consultant binnen het brede energiespectrum en heeft hij acht jaar bij Vattenfall gewerkt in diversie functies in Zweden, Duitsland en Nederland.

 

DIRECT AANMELDEN

Details Barn Talk

Woensdag 4 maart 2020
16:00 – 18:00
EnergyBarn, EnTranCe

Taal selecteren: