Zernikelaan 17

Barn Talk | Klimaatadaptatie: leren kijken, leren doen

De aarde warmt op en het klimaat verandert. Als gevolg hiervan krijgen we steeds vaker last van hitte, droogte en wateroverlast door hoosbuien. Nederland moet zich voorbereiden op de risico’s van het veranderende klimaat en hierop de omgeving aanpassen. Dit heet klimaatadaptatie. Tijdens de Barn Talk van 7 december laten we zien wat klimaatadaptatie is, geven we inzicht in regionale ontwikkelingen én vertellen we wat je zelf kunt doen.

Vragen stellen tijdens de uitzending kan via deze chatbox

Iedereen kan een bijdrage leveren om de eigen leefomgeving klimaatbestendig te maken en houden. Floris Boogaard, lector Klimaatadaptatie aan de Hanzehogeschool Groningen, is keynote spreker en neemt je mee in de wereld van klimaatadaptatie aan de hand van praktische voorbeelden. De maatregelen die we kunnen treffen zijn vaak eenvoudig en ook gemeenten hebben verschillende regelingen die klimaat adaptieve oplossing stimuleren. Martijn Schuit van Gemeente Groningen schuift als tafelgast aan om toe te lichten wat er nu al in buurten en wijken gebeurt en wat de gemeente nog op de planning heeft staan. Tot slot doet ook student Industrieel Product Ontwerpen Niels Kuijpens mee aan het debat. Hij ontwierp een boom van gerecycled plastic die hittestress in de stad helpt bestrijden en won daarmee een onderscheiding.

Bezoek de klimaattuin voorafgaand aan de Barn Talk!

Voorafgaand aan de Barn Talk is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding in de Klimaattuinproeftuin op EnTranCe. De Klimaatproeftuin Groningen is een werkomgeving waarin organisaties kunnen experimenteren, innoveren en netwerken op het gebied van regionale en integrale klimaatadaptatievraagstukken. Specifiek wordt gezocht naar oplossingen voor uitdagingen zoals de stijging van het waterpeil, verzilting, vernatting of verdroging van landbouwgronden en stedelijke klimaatvraagstukken als hittestress en wateroverlast.

PROGRAMMA 7 DECEMBER 2022

15:00 – 15:30 uur         Rondleiding Klimaattuin op EnTranCe
15:30 – 16:15 uur         Ontvangst Energy Barn met koffie en thee en demonstratie van Cor Scholte
16:15 – 17:15 uur         Barn Talk – Klimaatadaptatie
17:15 – 18:00 uur         Netwerkborrel

Aanmelden voor de klimaattuin-rondleiding en/of Barn Talk kan hier.

Meld je aan voor de Klimaattuin-rondleiding en/of Barn Talk
De rondleiding in de Klimaattuin en de Barn Talk zijn gratis bij te wonen. Aanmelden is nodig om een plek te reserveren (vol = vol). Na de Barn Talk is iedereen welkom bij de aansluitende netwerkborrel inclusief drankjes en hapjes. De Barn Talk van 7 december is in het Nederlands.

Datum: 7 december 2022
Locatie: Energy Barn, Zernikelaan 17 (aanmelden verplicht)
Aanmelden: meld je hier aan
Livestream: de Barn Talk is ook te volgen via een livestream (http://tiny.cc/klimaatadaptatie)
Vragen stellen: vragen stellen tijdens de uitzending kan via deze chatbox

Taal selecteren: