Energy Barn, Zernikelaan 17

Barn Talk 7 september | Özcan Akyol

Op 7 september trapt Özcan Akyol de eerste Barn Talk na de zomer af in de Energy Barn te Groningen! Özcan ‘Eus’ Akyol spreekt zoals hij schrijft. Recht voor zijn raap en hij spaart niets of niemand..

Stel vragen tijdens de Barn Talk via dit volgende formulier.

Eus is een schrijver die overal een mening over heeft. Van literatuur tot het integratiedebat. En van Turkse politiek tot de Nederlandse voetbalcompetitie. In zijn uitgebreide vocabulaire komen in ieder geval niet de termen ‘politieke correctheid’ en ‘om de hete brij heen draaien‘ voor. Hoewel de onderwerpen waar Özcan voor gevraagd wordt alle kanten op kunnen gaan, gaat zijn persoonlijke kijk dat niet. In z’n mening is hij krachtig en standvastig. En scherp in de manier waarop hij die mening uit. Met zijn humor, kennis en directheid zal Özcan je tijdens de Barn Talk weten te fascineren. Blok 7 september dus alvast in je agenda!

Participatie in de energietransitie

Participatie is al heel lang sleutelwoord in de energietransitie. En ja, de energietransitie is een maatschappelijke transitie. Maar waar heeft ons dat gebracht? Aan de ene kant hebben we meer kennis en gaat het sneller. Tegelijkertijd polariseert de samenleving. Oplossingen zijn duur en energie wordt sowieso onbetaalbaar door oorlog en marktwerking. Grote groepen staan buiten spel. Naast de energie-economie is dat de tweede olifant in de kamer. De huidige stikstofcrisis laat dat zien. Özcan Akyol vatte het probleem in de openingssessie op Springtij eigenlijk al samen: “Jullie zijn de klimaatvoorhoede,” sprak hij het publiek op Springtij toe, “maar wanneer gaan jullie je vermengen met de achterhoede?” De drempel om mee te doen is vaak te hoog voor mensen als ze niet vanuit hun werk of individuele belangstelling meedoen,” legde hij uit, “dat moeten we gaan veranderen.”

Özcan Akyol is een maatschappelijke duider. Hij helpt ons de polarisatie te zien en legt het verband met ons gedrag. Ons, wij, “de-zelfverklaarde-onderweg-bedenkende-hoe-het-moet-deskundigen”. Hoe wordt de energietransitie van iedereen en daarmee de wereld voor iedereen een beetje beter? Akyol schrijft boeken, heeft een vaste column in het AD en maakt mooie tv-programma’s (de neven van Eus).

Meld je aan en woon de Barn Talk gratis bij!
De Barn Talk is (gratis) bij te wonen in de Energy Barn te Groningen (beperkt aantal zitplaatsen, vol = vol). Na de uitzending is iedereen welkom bij de aansluitende netwerkborrel, waarvoor drankjes en happen klaarstaan. De Barn Talk van 7 september is in het Nederlands.

Aanmelden kan hier.

Datum: 7 september 2022 16:15 -17:15 uur
Locatie: Energy Barn, Zernikelaan 17 (aanmelden verplicht)
Livestream: de Barn Talk is ook te volgen via een livestream: http://tiny.cc/akyol

Taal selecteren: