Energy Barn, Zernikelaan 17

Barn Talk 7 juni | Opslag in batterijen, halfvol of half leeg?

Wat kunnen we met elektrische batterijen, welke systemen zijn er inmiddels, wat zijn de ontwikkelingen daarin? Maar ook, waar plaatsen we accu’s en wie doet dat?

Bekijk hier de livestream:

Stel hier je vragen tijdens de livestream.

We weten inmiddels dat opslag belangrijk is voor een stabiele en duurzame energievoorziening. We weten ook dat we energie op talloze manieren kunnen opslaan, maar wie kent de batterij? Ja, penlites en auto-accu’s. Maar thuis-accu’s, accu’s bij zon- en windparken. Hele grote accu’s waar 10-tallen tot honderden MegaWatts in opgeslagen kunnen worden. Wat is er nodig, wat eist minister Rob Jetten via de regelgeving? Als accu’s zo belangrijk zijn, wie plaatst ze, wie beheert ze, wie draagt de kosten en wie incasseert de winsten?

EnTranCe – Centre of Expertise Energy organiseert met New Energy Coalition en het Battery Competence Cluster de volgende Barn Talk. Daarin zullen Jan Willem Zwang (Stratergy), Jeroen van den Berg (Repowered), Dirk van Asseldonk (Battery Competence Center), Ton van Cuijk (Enexis) en Marcel Koenis (EnTranCe) met elkaar in gesprek gaan.

Daarbij zal er zeker aandacht zijn voor de stand van de techniek. Wat kunnen we met elektrische batterijen, welke systemen zijn er inmiddels, wat zijn de ontwikkelingen daarin? Maar ook, waar plaatsen we accu’s en wie doet dat?

Meld je aan en woon de Barn Talk gratis bij!
De Barn Talk is (gratis) bij te wonen in de Energy Barn te Groningen (beperkt aantal zitplaatsen, vol = vol). Na de uitzending is iedereen welkom bij de aansluitende netwerkborrel, waarvoor drankjes en happen klaarstaan. De Barn Talk van 7 juni is in het Nederlands.

Aanmelden kan hier.

Datum: 7 juni 2023 – 16:15 -17:15 uur
Locatie: Energy Barn, Zernikelaan 17 (aanmelden verplicht)
Livestream: de Barn Talk is ook te volgen via een livestream.

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met New Energy Coalition.

New Energy Coalition - Drivers of Change

Taal selecteren: