Energy Barn, Zernikelaan 17

Barn Talk 1 juni | Breaking Barriers

Het New Energy Forum van 2022 met als thema ‘Breaking Barriers’ staat voor de deur! Het is duidelijk dat actie is vereist om de energietransitie daadwerkelijk te realiseren. Hoe komen we tot snellere besluitvorming en nieuw beleid? Hoe lossen we het gebrek aan vakmensen in korte tijd op? En hoe halen we zowel sociaal als economisch ‘winst’ uit de transitie? Tijdens de Barn Talk op 1 juni geven we een exclusieve sneak preview van het event én demonstreren we live hoe we op een unieke manier biomassa kunnen produceren. Kom het zien!

Demonstratie: van moeilijk te verwerken biomassa naar groen gas

​De overgang naar een duurzame samenleving is een grote uitdaging voor Nederland: de gaswinning in Groningen die wordt stopgezet vanwege de aardbevingsproblematiek, de klimaatdoelen om de CO2-uitstoot te verminderen en de tegelijktijdige groei van de vraag naar en het aanbod van elektriciteit in de samenleving.

​In de energietransitie kan groen gas, biogas dat geschikt is gemaakt voor het Nederlandse gasnet, een grote rol spelen op voorwaarde dat er voldoende groen gas wordt geproduceerd. Bij EnTranCe – Centre of Expertise Energy onderzoeken we met het project Why Care More hoe we op een efficiëntere manier gebruik kunnen maken van nu nog moeilijk te verwerken biomassa. En zal het in de toekomst mogelijk zijn om uit afvalstromen op de plek waar het afval ontstaat, groene brandstoffen te winnen? Op die manier zouden we de stap naar duurzaamheid een stuk aantrekkelijker maken met ‘drie vliegen in één klap’: (1) de energieketen verduurzaamt; (2) de consumptie van energie en waardevolle grondstoffen vermindert; en (3) het voorkomt de belasting van het milieu met afval. Een interessante ontwikkeling dus, met name voor het midden- en kleinbedrijf zoals de veehouderij.

Tijdens de Barn Talk op 1 juni laten we zien wat er al mogelijk is op het gebied van biomassa en demonstreren Dr. Ir. Jan-Peter Nap en Dr. Jeff Gorcester live hoe we biologische processen kunnen toepassen bij duurzame energievoorziening. Marcel Koenis, directeur Business Development bij EnTranCe – Centre of Expertise Energy, is gespreksleider tijdens de Barn Talk.

Meld je aan en woon de Barn Talk live bij!

De Barn Talk is live bij te wonen in de Energy Barn te Groningen (beperkt aantal zitplaatsen, vol = vol). Na de uitzending is iedereen welkom bij de aansluitende netwerkborrel, waarvoor drankjes en happen klaarstaan. De Barn Talk van 1 juni is in het Nederlands.

Aanmelden kan hier.

Datum: 1 juni 2022 16:15 -17:15 uur

Locatie: Energy Barn, Zernikelaan 17 (aanmelden verplicht)

Livestream: de Barn Talk is ook te volgen via een livestream. Meer informatie volgt.

Taal selecteren: