Events

Er zijn geen evenementen gevonden.

Afgelopen events

Event

Barn Talk 1 december | De industrie moet dealen met klimaatplicht. Hoe gaat ze dat doen?

Dat de klimaatplicht zal worden ingevoerd staat inmiddels als een paal boven water. Bedrijven moeten hun organisatie, dochterondernemingen en diensten binnenkort in lijn brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. Klimaatneutraal in 2050 met een tussendoel in 2030. In deze Barn Talk voelen we de industriële multinational Nobian - de moeder van de chemische cluster in de Eemshaven en Europees leider in de productie van essentiële chemicaliën voor industrieën - aan de tand over hoe zij deze plicht gaan vervullen. Is het überhaupt haalbaar om dit als commercieel bedrijf te doen?

Event

Barn Talk 3 november | Energietransitie in Groningen: wat betekent dat voor mijn werk en mijn portemonnee?

Een eerlijke en sociale energietransitie, daar staan FNV en Milieudefensie voor. Maar hoe ziet dit er uit? En wat betekent deze transitie voor werk, inkomen en woonlasten van burgers? Hoe kan de energietransitie en -besparing ècht voordelig zijn voor burgers? Welke kansen biedt de energietransitie voor fatsoenlijke werkgelegenheid?

Event

Symposium systeemintegratie | voorprogramma lectorinstallatie Marten van der Laan

Voorafgaand aan de lectorinstallatie van lector Marten van der Laan (Systeemintegratie in de energietransitie) wordt een mini-symposium gehouden in de Energy Barn. Verschillende ondernemers komen aan het woord over hun bijdrage aan systeemintegratie in de energietransitie.

Event

CO2-uitstoot verminderen: wat kunnen we leren van het tropisch regenwoud?

De Nederlandse industrie is verantwoordelijk voor ruwweg een derde van de CO2-uitstoot in ons land. Op weg naar een CO2-neutrale industrie in 2050 is het doel dat deze schadelijke emissies met de helft zijn teruggebracht in 2030. De reductie staat hoog op de agenda van de industrie, maar de resultaten blijven achter. Individueel behalen bedrijven die hiermee aan de slag gaan hun doelen niet, is samenwerken met ‘de buren’ misschien een oplossing? En wat kunnen hierin leren van de natuur?

Event

Barn Talk met Ruud Koornstra

Op woensdag 1 september trappen we het nieuwe seizoen af met een Barn Talk over de mogelijkheden die er zijn om van de wereld (weer) een paradijs te maken met behulp van de energietransitie. Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer in hart en nieren en nationaal energiecommissaris, zal deze middag vertellen over zijn documentaire 'Het paradijs op aarde begint in Nederland': een rondgang (samen met zijn dochter) langs duurzame innovaties in Nederland die ons laten zien hoe snel er in ons kleine land ingesprongen wordt op het energievraagstuk. En dat er genoeg ideeën en innovaties op de plank liggen om een samenleving zonder schaarste te creëren. De sleutel ligt volgens Koornstra in een duurzame energietransitie.

Event

New Energy Forum

Stap op 24 juni in de wereld van morgen! Tijdens dit online festival nemen Hive.Mobility, EnTranCe en New Energy Coalition je mee in de slimme, nieuwe wereld van duurzame mobiliteit en energietransitie. Dit onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Diederik Jekel.

Event

Online Meet & Greet Innovatiewerkplaatsen 18 mei

Ga jij in september 2021 afstuderen en ben je op zoek naar een innovatieve en uitdagende afstudeeropdracht of een interessante stageopdracht? Ontdek welke opdrachten we aanbieden en stel al je vragen op dinsdag 18 mei tijdens de online Meet & Greet Innovatiewerkplaatsen.

Event

Barn Talk 12 mei | Windvangers en Blikvangers

In de Nederlandse duurzame energiemix speelt windenergie de komende decennia een grote rol. Om de noodzakelijke CO2-reductie te halen is wind op land (on-shore) en wind op zee (off-shore) nodig. Deze Barn Talk, Windvangers en Blikvangers, gaat in op wind op zee en de scenario’s voor wind op land. Welke technische en sociale opties zijn er om voldoende groene stroom op te wekken en de juiste balans te vinden tussen rendement en acceptatie. De verschillende technologische, economische en sociale aspecten komen aan bod: Hoeveel windturbines op land zijn nodig om de doelstelling te behalen en hoe doen we dat het beste?

Event

Meet Your Future in Energy | carrière evenement

Voor de energietransitie zijn de beste en slimste bedrijven, innovaties en mensen nodig. Ondernemers en studenten van MBO, HBO, WO en (young) professionals ontmoeten elkaar online tijdens ‘Meet Your Future in Energy’ carrière evenement op donderdag 22 april a.s. van 15.00 tot 17.00 uur. Deelname is gratis, en bedrijven die een virtuele ‘stand’ op de informatiemarkt willen, vacatures willen inbrengen, een workshop willen organiseren of anderszins mee willen doen kunnen zich nog aanmelden bij de Energy Academy van New Energy Coalition.

Event

Opslag, de gouden sleutel in een duurzaam energiesysteem

Een online Barn Talk met interessante sprekers over welke opslagstrategieën effectief zijn en van welke praktijkvoorbeelden we kunnen leren. Want dat we energie moeten gaan opslaan staat vast, maar hoe pakken we dit goed aan? Met tafelgasten Gert van der Lee (TenneT), Alexander Savelkoul (EnPuls), Dick Takkebos (WarmteStad), Reinalt Nijboer (Gasunie) en Jeroen van den Berg (Repowered). Lector Marten van der Laan, gespecialiseerd in systeemintegratie in de energietransitie, introduceert het onderwerp. Gespreksleider is Marcel Koenis (business developer @ EnTranCe).

Event

Wie geeft de burger de regie over zijn energie?

Politieke partijen in debat over hun beloftes m.b.t. energietransitie Wat gaat de politiek doen aan de energietransitie? Op welke wijze willen zij invulling geven aan het nationale Klimaatakkoord? En wie geeft de burger zelf (zoveel mogelijk) de regie over zijn energie, nu en in de toekomst? Burgers willen weten wat er op 17 maart te kiezen valt als het gaat om het klimaat. Barn Talk springt op deze behoefte in met als motto: People in Power.

Event

Barn Talk | Wat weet Nederland over waterstof?

Resultaten van de publieksmonitor over waterstof.