EnTranCe tijdens Klimaattop Noord-Nederland 2019

​Meters maken in de energietransitie. Dat is het thema van de tweede editie van de Klimaattop Noord-Nederland. De top vindt dit jaar plaats op donderdag 31 oktober in de Oude Suikerfabriek in Groningen. Het belooft een dag boordevol energie, inspiratie en actie te worden. Er zijn inmiddels ruim 1000 bezoekers aangemeld.

Promovendus Ron de Vrieze, verbonden aan het Center of Expertise Energy – EnTranCe en het Kenniscentrum NoorderRuimte, laat bijvoorbeeld met zijn onderzoek naar Domes een ander licht schijnen op structuren in de bebouwde omgeving. Hij heeft een methode ontwikkeld waardoor er meer balans komt tussen de verschillende belangen bij het toekomstbestendig bouwen.

Zie onderstaande video voor meer informatie over zijn onderzoek.

Daarnaast zijn er showcases, inspiratie- en werksessies. Vanuit het Kenniscentrum NoorderRuimte is onder meer een werksessie georganiseerd over klimaatadaptatie met onderzoeker Allard Roest.

Het volledige programma van de Klimaattop Noord-Nederland is te vinden op de website. Hier staan de afspraken, showcases en innovaties die bijdragen aan klimaatneutraliteit in 2050. Stuk voor stuk initiatieven die laten zien dat de regio niet stilzit.

De Klimaattop Noord-Nederland wordt georganiseerd door de drie noordelijke provincies en de New Energy Coalition.

Taal selecteren: