EnTranCe en de start-up WeGo Sustainable gaan samenwerken

Start-up WeGo Sustainable is voortgekomen uit het succes van de We-Energy Game. Het energiespel dat is ontwikkeld binnen EnTranCe - Centre of Expertise Energy van de Hanzehogeschool Groningen, zal voortaan worden uitgevoerd door WeGo Sustainable.

Daarnaast gaan EnTranCe en WeGo samen werken aan het ontwikkelen van communicatietools die de duurzame energietransitie faciliteren en versnellen.

Een serious game die uitgegroeid is tot een startup vanuit de Hanzehogeschool Groningen. De deelnemers van de We-Energy Game maken een dorp of stad energieneutraal, vaak is dit het drop of de stad waar het spel op dat moment gespeeld wordt. Het spel laat hiermee op een informele en speelse manier zien hoe complex de energietransitie is en met welke factoren en stakeholders er rekening gehouden moet worden. De kracht van het spel ligt in de discussies die ontstaan en de oplossingen die de deelnemers zelf aandragen. De We-Energy Game is al rond de 400 keer gespeeld in 8 provincies en telt meer dan 6000 deelnemers. Dr. ing. F. Pierie heeft de We-Energy Game ontwikkeld terwijl hij als promovendus werkzaam was binnen het EnTranCe – Centre of Expertise-Energy van de Hanzehogeschool Groningen.

Taal selecteren: