EnergyBarn - EnTranCe

Barn Talk | Frans Otten: LiFi – Internet dat zo snel is als licht!

Data with the Speed of Light! De ontwikkelingen van de vernieuwde LiFi technologie zijn dan ook veelbelovend: LiFi is vele malen sneller dan Wifi omdat de data communiceert over lichtgolven in plaats van radiogolven.

Frans Otten maakte in 2017 kennis met deze nieuwe technologie en besloot vol voor de ontwikkeling van deze technologie te gaan en richtte samen met een van de uitvinders, Prof. Suat Topsu en Gunter Pauli een bedrijf op: Ellipz Smart Solutions. Tijdens deze Barn Talk gaat hij dieper in op de kansen en uitdagingen die deze techniek ons biedt. LiFi is niet alleen snel maar ook zeer duurzaam en biedt daardoor een legio aan mogelijkheden.

Zo snel als het licht

LiFi is in Nederland nog nauwelijks bekend maar heeft wel ongekende mogelijkheden. 100x sneller dan WiFi en tegen een energiereductie die kan oplopen tot 80%. Vele toepassingen zijn mogelijk zoals gebruik onder de grond, denk bijvoorbeeld aan de metro. Of in ziekenhuizen, LiFi valt volledig binnen de stralingsnormen van de WHO. Op dit moment gebruikt het ziekenhuis in Perpignan al LiFi en hebben daardoor een enorme energiebesparing.

Wie is Frans Otten

Frans Otten, oprichter van Ellipz Lighting en Ellipz Smart Solutions, is al 2 decennia bezig is met het ontwikkelen van duurzame business modellen. Van de eerste echt groene energie leverancier in Nederland (Oxxio), tot LED pionier waarbij een technologie is ontwikkeld dat zo’n 20-25% extra energie bespaart ten opzichte van andere LED producten. In 2017 kwam Frans in aanraking met LiFi (Light Fidelity) technology via Blue Economy oprichter Gunter Pauli. Samen richtten ze Ellipz Smart Solutions op, in nauwe samenwerking met uitvinder van disruptieve en duurzame technologie: Prof. Suat Topsu. Frans zet zich dagelijks in om de LiFi technologie naar de markt te brengen, waarbij verschillende uitdagingen moeten worden getrotseerd. Frans zal hierop ingaan tijdens de Barntalk op 5 februari.

DIRECT AANMELDEN

Details Barn Talk

Woensdag 5 februari 2020
16:00 – 18:00
EnergyBarn, EnTranCe

Select language: