Blockchain en energie openbaar college en workshop

​Energiecoöperaties spelen in Nederland een steeds grotere rol in de productie van duurzame energie. In het SIA-RAAK-project Coöperatief in Balans wordt onderzoek gedaan naar het ontwikkelen van innovatieve energiediensten die lokale coöperaties kansen bieden om economisch renderende taken op te pakken. Daarnaast worden de mogelijkheden voor het coöperatief aanbieden van regionale energiediensten onderzocht.

Openbaar college Bernhard van der Biessen

Op woensdag 18 mei 2022 zal Bernhard van der Biessen, blockchain Lead en coördinator van de minor Blokchain van de Hogeschool Utrecht een openbaar college en workshop verzorgen over Blokchain en energie.

Sinds 2017 is hij een enthousiaste blockchain fan en probeert hij met praktische voorbeelden inzicht te geven waar blockchain een toegevoegde waarde kan hebben voor de maatschappij.

Voor wie

Het college over Blockchain en energie is interessant voor docenten en studenten van de Hanzehogeschool, EnTranCe – Centre of Expertise Energy en andere belangstellenden.

Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Locatie: Hanzehogeschool Groningen, Zernikeplein 7, Gerhardus de San zaal

Kan een Tesla worden ingezet als een rijdend accupakket die het overbelaste stoomnet kan ontzorgen door stroom te ontvangen of af te leveren waar nodig. Ja dit wordt in de toekomst zeker mogelijk. Echter is het huidige framework wat we hiervoor als maatschappij hebben ingericht ontoereikend. Web 3.0 icm met Blockchain gaat de manier waarop we de energievoorziening hebben ingericht radicaal veranderen. Aan de hand van begrippen als decentralized autonomous organization, Self-Sovereign Identity en tokens zal in dit college een overview worden gegeven van de uitdaging die dit met zich mee zal brengen.

Workshop Blokchain en energie

Tijdens de Workshop Blokchain en energiee workshop gaan we dieper in op wat coöperaties zouden kunnen met Blockchain. Wil je helpen om Sjoemelstroom tegen te gaan of individuen meer betrekken bij je coöperatie? Dan zullen DAO’s (decentralized autonomous organization) in combinatie met tokens onmisbare tools worden in de toekomst.

We geven op een laagdrempelige manier een introductie van 2 tools. We gaan je triggeren met vragen over de inrichtingen en governance van deze nieuwe vormen van samenwerken.

Het doel van deze workshop is om te bepalen of DOA’s en tokens toegevoegde waarde kunnen hebben voor energiecoöperaties.

Tijd: 15.30 – 17.30 uur
Ontvangst: 15.15 uur
Locatie: Hanzehogeschool Groningen, Zernikeplein 7, B2.013 en B2.014

Voor wie

Deze workshop is in eerste instantie bedoeld voor energiecoöperaties, maar ben je zeer geïnteresseerd en kun je actief een bijdrage leveren aan de workshop dan ben je ook van harte uitgenodigd.

Alvast inspiratie opdoen?

Bekijk deze video

Taal selecteren: