Benoeming Joàn Teerling tot lector duurzame gassen en brandstoffen

Het College van Bestuur heeft Joàn Teerling, PhD, per 1 september 2023 benoemd tot lector duurzame gassen en brandstoffen van het gelijknamige lectoraat voor de duur van 4 jaar. Het lectoraat is verbonden aan EnTranCe - Centre of Expertise Energy en werkt van daaruit samen met de opleidingen van het Instituut voor Engineering en het werkveld.

Binnen dit lectoraat wordt onderzoek verricht naar de inzet van duurzame gassen en brandstoffen in de energietransitie zoals waterstof. In het kielzog hiervan worden de gassen zuurstof (als restproduct van elektrolyse) en kooldioxide (als restproduct van biogas productie) meegenomen. Op het gebied van waterstof dragen ze bij aan de industrie-investeringsagenda Noord-Nederland.

Joàn behaalde zijn master bij de universiteit Delft op het gebied van ‘combustion modelling’ en promoveerde met zijn onderzoek naar ‘gas explosions modelling’ bij de University of Leeds (UK). Joàn was bij Bekaert Combustion Technology als Research & Innovation manager starter en aanjager van de H2-cv-ketel als onderdeel van het project ‘Waterstofwijk Hoogeveen’. Daaropvolgend was hij als Head of Development bij Zehnder.

Joàn past in de rol van lector vanwege zijn oprechte passie voor de energietransitie. Hij beschikt over een uitgebreid en invloedrijk netwerk, zowel nationaal als internationaal, en blinkt uit in het leggen van betekenisvolle verbindingen in zowel private als publieke domeinen. Bovendien versterkt zijn schat aan ervaring in het uitvoeren van toegepast onderzoek in verschillende sectoren, waaronder de industrie en de academische wereld, zijn geschiktheid voor de functie verder. Ten slotte is Joàn, opgegroeid in Groningen, bekend met de unieke kenmerken en cultuur van de regio.

Wij wensen Joàn veel succes en plezier in zijn nieuwe functie.

Joàn Teerling - Lector Hernieuwbare gassen en brandstoffen bij ENTRANCE - Centre of Expertise Energy

Taal selecteren: