Première Morgenland, film over de weg naar nieuwe energie

Hoe krijgt een land het voor elkaar om in een korte tijd volledig over te gaan naar schone energie? Morgenland is de film die antwoord geeft. Joost de Smeth, van het duurzame communicatiebureau Strawberry Fields, heeft hier in opdracht van GasTerra invulling aangegeven.

Hoe krijgt een land het voor elkaar om in een korte tijd volledig over te gaan naar schone energie? Morgenland is de film die antwoord geeft. Joost de Smeth, van het duurzame communicatiebureau Strawberry Fields, heeft hier in opdracht van GasTerra invulling aangegeven. De animatiefilm laat zien wat onze routes kunnen zijn naar een volledig duurzame energie voorziening in 2050. Joost heeft de film gemaakt voor het onderwijs, van basisschool tot universiteit. Deze film moet voor iedereen begrijpelijk maken hoe wij komen tot die belangrijke energietransitie. Tijdens de Barn Talk op 12 december neemt Joost de Smeth ons mee in het proces dat heeft geleid tot de totstandkoming van de film. Na vertoning van Morgenland gaan we tijdens een forum discussie met verschillende panelleden in gesprek over de film, met uiteraard veel ruimte voor reactie en vragen vanuit het publiek.

De animatiefilm heeft de vorm van een volksvertelling. ‘Een volksvertelling is iets dat voorkomt uit onze eigen cultuur en kennelijk dus bij ons hoort’ aldus Joost over zijn keuze voor deze vorm. Het doel is het creëren van bewustzijn met een positieve vertelling over de transitie waar we samen middenin zitten. Morgenland wordt aangevuld met lesbrieven, die speciaal voor dit doel zijn samengesteld en geschikt zijn voor verschillende schooltypen.

Trailer Morgenland

Panelleden

    • Rik Ruiter – Marketing Groningen
    • Anton Buijs – Chief Communications Officer bij GasTerra
    • Dick van der Plas – Schooldirecteur technische opleidingen bij Noorderpoort

Lector Duurzame Communicatie, Wim Elving van de Hanzehogeschool Groningen was de host tijdens deze Barn Talk.

Over Joost de Smeth

De afgelopen dertig jaar is Joost creatief directeur geweest van verschillende communicatiebureaus. Dit tijdperk, het tijdperk van de energietransitie, trekt hem het meest en daarom ligt de focus van zijn bureau Strawberry Fields op het ontwikkelen van duurzame communicatieconcepten.

Al in 1984 begon hij als schrijver/regisseur waarna hij geleidelijk de overgang heeft gemaakt naar het ontwikkelen van communicatieconcepten en strategieën. Met Strawberry Fields heeft hij een bureau gecreëerd die werkt voor opdrachtgevers die het verschil willen maken op het gebied van duurzaamheid.

Taal selecteren: