Vacature Gesloten: Aanjager energietransitie en circulariteit

Ben je een verbinder en netwerker? Heb jij een proactieve inslag, ben je nieuwsgierig, relatiegericht, heb je lef? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Voor EnTranCe – Centre of Expertise Energy (CoEE) van de Hanzehogeschool Groningen zoeken we een

Aanjager energietransitie en circulariteit

Wat ga je doen?

In deze mooie rol haal je de vraag op uit de (regionale) markt en vertaalt vragen uit de regio naar concrete opdrachten voor onderzoek, onderwijs en samenleving. Deze vragen landen enerzijds in onze Innovatie Werkplaats EnTranCe als concrete opdrachten voor onze studenten, anderzijds verbind je de vragen aan onderzoeksprojecten. Je jaagt het complete portfolio aan van EnTranCe | CoEE én je vertaalt de behoefte van de partners van buiten naar binnen, maar de focus ligt op onze integrale thema’s: lokale en regionale energiestrategieën; verduurzaming van industrie & duurzame gassen; en duurzame mobiliteit.

Je betrekt proactief het werkveld naar vraagstukken waarmee bedrijven en organisaties zich geconfronteerd zien (o.a. in het kader van de human capital ontwikkeling maar ook technisch) in de energietransitie en zorg je ervoor dat ze kunnen samenwerken. Jij brengt partijen bij elkaar en geeft vorm aan het relatiemanagement (van de gehele hogeschool) via het zogeheten ‘one stop shopping’.

Tevens acquireer je integrale meerjarige onderzoeksprojecten en activiteiten in het vakgebied energietransitie en circulariteit samen met de partners van EnTranCe| CoEE. EnTranCe| CoEE heeft diverse samenwerkingsovereenkomsten met partners, hiermee onderhoudt je de relatie intensief, zodat de kansen voor innovatie en kennisdeling daadwerkelijk benut worden. Tot slot lever je een bijdrage aan het schrijven van projectvoorstellen dan wel subsidieaanvragen. Je bent niet alleen een aanjager, je inspanning leidt tot portfolio en kenniscommunicatie.

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij EnTranCe| CoEE van de Hanzehogeschool, die als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap wil bijdragen aan een robuuste en veerkrachtige energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleert EnTranCe| CoEE – in samenwerking met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en anderen kennisinstellingen – duurzame innovaties. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streeft EnTranCe| CoEE naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

We werken samen met partners in learning communities. Het doel van onze learning communities is om aan de hand van casussen uit de proeftuinen en de werkpraktijk – samen met professionals – te leren en de kennis die daaruit ontstaat, te borgen door bijvoorbeeld te ontwikkelen scholingsprogramma’s, experimenten en vervolgonderzoek. Alles wat we leren delen we met de buitenwereld door actief onze kennis te communiceren en te delen op specifieke platforms en podia.

Wat breng je mee?

Je hebt relevante werkervaring, bij voorkeur binnen het vakgebied energietransitie/circulariteit. Je hebt een afgeronde hbo opleiding in een relevante richting voor deze functie. Denk aan commerciële economie of bedrijfskunde. Naast een flinke dosis energie en enthousiasme ben je snel van begrip en zorgvuldig. Je bent gericht op samenwerking, hebt affiniteit met zowel taal als cijfers en ben je professioneel in de onderlinge afstemming. Je bent een conceptueel denker en hebt affiniteit met – en bij voorkeur kennis van – het speelveld van de energietransitie, het energiesysteem en de diverse ontwikkelingen op dit gebied. Je denkt vanuit het perspectief van de partner én EnTranCe| CoEE, je bent ontwikkelingsgericht en denkt en handelt in mogelijkheden.

Wat bieden wij?

We bieden je een afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Je komt terecht in een leuke werkomgeving met een informele werksfeer. Je werkt samen in een klein team gericht op het aanjagen van de energietransitie en circulariteit en je rapporteert aan de business developer. Ook is er aandacht voor een gezonde werk-privé balans.

We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal € 3.663,- en maximaal € 5.332,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 11 cao-hbo.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marcel Koenis, business developer, telefoonnummer 06-18 68 47 98. Heb je organisatorische vragen, neem dan contact op met Antoinette Bos, manager operations, 06-53 89 23 27.

Word jij onze nieuwe collega?

Stuur dan je cv en motivatie via onderstaande link.

– Sluitingsdatum: 24 oktober 2022.
– De eerste gesprekken vinden plaats op: vrijdag 28 oktober 2022.
– Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.
– Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Klik hier om te solliciteren!

Taal selecteren: